Tafsir Mimpi Buaya

Maksud Mimpi Buaya

Buaya lazimnya dikaitkan dengan keganasan. Oleh itu kebanyakan orang melihat buaya sebagai lambang kejahatan.

Seseorang yang bermimpi melihat buaya, tidak kiralah samada buaya itu sedang berendam di dalam air ataupun merangkak di daratan, kemungkinan ia memberi alamat yang kurang baik. Dikatakan mimpi melihat buaya membawa maksud si pemimpi berkemungkinan mendapat rakan atau sahabat yang bermuka-muka iaitu mempunyai mempunyai niat buruk terhadapnya tetapi berpura-pura menjadi sahabatnya. Apa sekalipun, jangan sekali-kali menaruh rasa buruk sangka terhadap sesiapa sahaja tanpa sebarang bukti sahih.

Ada pun ada pula pendapat lain yang mengatakan mimpi buaya membawa perkhabaran yang baik. Lebih-lebih lagi jika buaya itu tiada gigi atau rompong. Ia memberi tanda bahawa si pemimpi akan berjaya mengatasi segala kesukaran dan kesulitan yang sedang dihadapinya.

rahsia mimpi:

mimpi buaya . arti mimpi buaya . tafsiran mimpi buaya . mimpi buaya dalam air . mimpi melihat buaya . makna mimpi buaya . mimpi nampak buaya .

Comments

 1. anuar says

  Salam,sy mmpi bagi makan pd buaya besar,ikan besar Dan biyawak besar kat dlm 1 kolam yg sama.tp binatang tu sy blh pegang2 dia baik gan saye.

 2. Bams says

  Salam,
  Saya mimpi di kepung buaya di jalan ya kira2 cuma ada 4 tapi bsar2,akhirnya saya melompati buaya itu, malah kaki kanan saya yang di makan ikan besar saya trus lari sambil seret ikan di kaki saya.

 3. tina jutex says

  assalamualaikum wr.wb
  saya mau tanya semalem mimpi nangkap buaya,pdhl Q paling takut sama buaya dan buaya yg Q tangkap kurang lebih ada 10 apa artinya? makasih
  wassalam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *