Tafsir Mimpi Buaya

Maksud Mimpi Buaya

Buaya lazimnya dikaitkan dengan keganasan. Oleh itu kebanyakan orang melihat buaya sebagai lambang kejahatan.

Seseorang yang bermimpi melihat buaya, tidak kiralah samada buaya itu sedang berendam di dalam air ataupun merangkak di daratan, kemungkinan ia memberi alamat yang kurang baik. Dikatakan mimpi melihat buaya membawa maksud si pemimpi berkemungkinan mendapat rakan atau sahabat yang bermuka-muka iaitu mempunyai mempunyai niat buruk terhadapnya tetapi berpura-pura menjadi sahabatnya. Apa sekalipun, jangan sekali-kali menaruh rasa buruk sangka terhadap sesiapa sahaja tanpa sebarang bukti sahih.

Ada pun ada pula pendapat lain yang mengatakan mimpi buaya membawa perkhabaran yang baik. Lebih-lebih lagi jika buaya itu tiada gigi atau rompong. Ia memberi tanda bahawa si pemimpi akan berjaya mengatasi segala kesukaran dan kesulitan yang sedang dihadapinya.

rahsia mimpi:

mimpi buaya . arti mimpi buaya . tafsiran mimpi buaya . mimpi buaya dalam air . mimpi melihat buaya . makna mimpi buaya . mimpi nampak buaya .

Comments

 1. norman says

  saya bermimpi di kejar buaya-apa kah maksudnya..
  saya juga mimpi mendapat semula kereta saya yg sudah dilelong bank.

 2. says

  saya mimpi di makan buaya bukan buaya biasa seperti buaya jadi jadian saya sedang dukong bayi di suroh seorang yang saya tak kenal tempat nya sebuah kampong seperti ada pesta keramaian suami saya ajak saya ke sana saya di suruh bawak bayi tu jalan di tepi gaung bayi tu akan diam tiba tiba saya dan bayi jatuh ke gaung saya minta tolong merseleka hanya milihat aja seolah2 seperti dah di racang kan roh saya melihat buaya tu melempar pakaian saya jasat saya dah tak ada roh saya terus berjalan ke sebuah rumah papan saya cari suami dalam bilek dengan seorang perempuan sedang berpakayan pengantin saya terus pukul perempuan tu dan saya ambil barang2 hantaran nya saya buang ke tempat buaya tu

 3. lydiana says

  saya kerap kena gangu dlm tido.. tk kira lh siang atau mlm,. brsoarangan or berteman, dan setiap kali kne gangu tu, saya akn nmpk mcm satu lembagan hitam,dan saya kerap di sakitkn bahgian paru2.., dan saluran nafas,,, nk brgerak or mnjerit pn tk dpt,,, dlm smngu memang kerap sangt,, smpi takut nk tdo,,

  • tok wan says

   Itu tanda-tanda gangguan jin.

   Sebaiknya banyakkan berzikir dan berselawat. Minta doa supaya terhindar dari gangguan jin dan syaitan.

   Praktiskan supaya sentiasa berada dalam keaadan berwuduk pada sepanjang masa. Dan jangan lupa ambil wuduk sebelum tidur, biarpun dalam keadaan haid.

 4. mayor jyota alodia says

  Suatu hari sy mimpi liburan brsama 2 org teman perempuan yg sy tdk kenal wajahnya,disitu tiba” sy ad d lautan luas yg tenang dan airnya brwarna biru.kemudian k2 teman memegang 2 anak buaya dan menyuruh sy tuk memegangnyanya pula.tp krna sy geli liat anak buaya itu brgerak” akhirnya sy lemparkan.kemudian ada kakek kakek yg mengajari kami berenang dlm air laut yg tenang n biru itu.ketika sy masuk dalam air itu sy melihat 1 klrga sdang makan makan d dalam air.kakek itu bilang mrka sdang lakukan ritual menunggu ajal mrka mnjemput.

 5. aineeli says

  saya bermimpi kakak & anak saudara saya dibaham buaya dalam satu banjir besar di kampung saya..apa maksudnya

 6. Muhammad Zahir says

  Saya bermimpi seekor buaya yang besar memasuki rumah jiran sebelah saya. Apakah tafsiran mimpi saya itu?

 7. anuar says

  Salam,sy mmpi bagi makan pd buaya besar,ikan besar Dan biyawak besar kat dlm 1 kolam yg sama.tp binatang tu sy blh pegang2 dia baik gan saye.

 8. Bams says

  Salam,
  Saya mimpi di kepung buaya di jalan ya kira2 cuma ada 4 tapi bsar2,akhirnya saya melompati buaya itu, malah kaki kanan saya yang di makan ikan besar saya trus lari sambil seret ikan di kaki saya.

 9. tina jutex says

  assalamualaikum wr.wb
  saya mau tanya semalem mimpi nangkap buaya,pdhl Q paling takut sama buaya dan buaya yg Q tangkap kurang lebih ada 10 apa artinya? makasih
  wassalam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *