April 21, 2014

Tafsir Mimpi Buaya

Maksud Mimpi Buaya

Buaya lazimnya dikaitkan dengan keganasan. Oleh itu kebanyakan orang melihat buaya sebagai lambang kejahatan.

Seseorang yang bermimpi melihat buaya, tidak kiralah samada buaya itu sedang berendam di dalam air ataupun merangkak di daratan, kemungkinan ia memberi alamat yang kurang baik. Dikatakan mimpi melihat buaya membawa maksud si pemimpi berkemungkinan mendapat rakan atau sahabat yang bermuka-muka iaitu mempunyai mempunyai niat buruk terhadapnya tetapi berpura-pura menjadi sahabatnya. Apa sekalipun, jangan sekali-kali menaruh rasa buruk sangka terhadap sesiapa sahaja tanpa sebarang bukti sahih.

Ada pun ada pula pendapat lain yang mengatakan mimpi buaya membawa perkhabaran yang baik. Lebih-lebih lagi jika buaya itu tiada gigi atau rompong. Ia memberi tanda bahawa si pemimpi akan berjaya mengatasi segala kesukaran dan kesulitan yang sedang dihadapinya.

rahsia mimpi:

mimpi buaya . arti mimpi buaya . tafsiran mimpi buaya . mimpi buaya dalam air . makna mimpi buaya . mimpi melihat buaya . mimpi nampak buaya .

Comments

 1. Muhammad Zahir says:

  Saya bermimpi seekor buaya yang besar memasuki rumah jiran sebelah saya. Apakah tafsiran mimpi saya itu?

 2. DILA says:

  Mimpi melihat 3 ekor buaya

 3. Tokancs says:

  Dila, saya pun bermimpi 3 ekor buaya…

 4. Syira says:

  Salam,
  Saya bermimpi Ular dan Buaya satu badan. badan nya ular tapi berkepala buaya, dan ular.

 5. anuar says:

  Salam,sy mmpi bagi makan pd buaya besar,ikan besar Dan biyawak besar kat dlm 1 kolam yg sama.tp binatang tu sy blh pegang2 dia baik gan saye.

Speak Your Mind

*