Tafsir Mimpi Hantu

Makna Mimpi Jumpa Hantu

Seseorang yang bermimpikan hantu, ia kemungkinan adalah suatu peringatan kepada si pemimpi supaya kembali ‘bermuhasabah’ atau memeriksa dirinya dengan teliti dan bersifat rasional demi meneliti sifat-sifat baik dan buruknya (kelemahan), kemudian bertindaklah untuk membetulkan apa-apa kesalahan atau kelemahan padanya.

Dikatakan pula jika seseorang itu mimpi bercakap dengan hantu, tak kisahlah apa jenis dan rupa hantu sekalipun, itu dikatakan memberi petanda bahawa tahap pendapatan si pemimpi akan bertambah atau dia akan memperoleh habuan dari segi kewangan.

Jika bermimpi melihat hantu, maknanya akan mencapai kejayaan dalam usaha yang sedang dilaksanakannya.

Orang yang bermimpi berlawan dengan hantu, dikatakan ia membawa alamat nasib si pemimpi akan lebih baik.

Mimpi dikejar hantu, ertinya kesalahan yang dilakukan oleh si pemimpi akan diketahui orang tak lama lagi.

Mimpi melihat hantu tersenyum, memberi tanda bahawa si pemimpi kemungkinan akan panjang usia.

rahsia mimpi:

Mimpi Hantu . tafsir mimpi hantu . maksud mimpi hantu . mimpi hantu menurut islam . mimpi dikejar hantu . arti mimpi hantu . mimpi jumpa hantu .

Comments

 1. hantuku says

  Saye mimpi bercakap dengan hantu,..hantu tu di bawah katil,siap bergurau senda pula…lepas tu..
  Saye tarik hantu tu…saye pusing2 kan hantu tu mcm kpas…akhirnya dia terpelanting…lepas tu hantu tu bawa geng..dia pangil ayah dia..disebabkan dalam mimpi tu..sye ade kwn 3 org..yg 3 org kwn saye tu dh takut giler sebab hantu tu bawa ayah dia…akhirnya sy lari..sy lari sbb nk selamatkan kwn..sbb dlm mimpi tu sy ade kuasa terbang..

 2. terpinga pinga says

  assalam..saya selalu bermimpi berlawan dengan hantu..setiap kali mimpi mesti berlawan denganhantu..hantu mesti tewas bila berlawan..saya kadang kadang jadi bingung..apa puncanya saya bermimpi seperti itu

 3. Ingin tahu says

  Assalamualaikum. Saya mimpi hantu penanggal kacau saya sbb dia berdendam dengan seseorang yg ada kaitan dengan saya. Ap maksudnya tu ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *