Tafsir Mimpi Melahirkan Anak

Mimpi Melahirkan Anak

Daripada pengalaman lalu, orang tua-tua mengatakan mimpi melahirkan anak itu tandanya akan tercapai apa yang dihajati, mendapat pertolongan dan beroleh perlindungan Tuhan. Pendapat orang tua-tua juga menyebut wanita yang mimpi beranak alamatnya akan mendapat rezeki atau beroleh darjat yang tinggi.

Selain itu sebahagian pendapat ada mengatakan mimpi bersalin (beranak) itu berkemungkinan satu petanda atau alamat bahawa segala kesulitan yang dihadapi selama ini, berkat usaha keras dan kesabaran, akan ‘berbuah’ menghasilkan keuntungan kepada si pemimpi.

Bagaimana pula kalau seorang lelaki mimpi isterinya melahirkan anak? Daripada satu pendapat lama, dikatakan bahawa jika seorang lelaki bermimpi bahawa isterinya beranak, maknanya dia seorang yang bertuah kerana dikatakan itu petanda akan mendapat rezeki yang besar dalam masa terdekat.

Khabarnya, seseorang yang bermimpi melihat isteri melahirkan anak dalam mimpi besar kemungkinan petanda si pemimpi dan keluarga akan beroleh rezeki yang besar dan tak disangka-sangka. Sejak dulu lagi anak memang sudah dianggap rezeki. Justeru, kehadirannya dalam mimpi pun dianggap petanda rezeki akan menghampiri.

Berikut beberapa tafsiran lain berkenaan mimpi melahirkan anak yang ditemukan.

Jika bermimpi melahirkan seorang anak lelaki yang sihat dan sempurna, alamatnya akan beroleh keuntungan dan kebaikan. Mimpi ini juga boleh jadi petanda bahawa ada orang yang akan berbuat baik kepada anda, sebagai misalan mendapat hadiah, majikan menaikkan pangkat, ataupun perbuatan atau usaha orang lain yang membuatkan anda merasa tenang dan bahagia.

Namun, ada pula pendapat yang memberikan tafsiran yang kurang menyenangkan iaitu jika bermimpi melahirkan anak laki-laki, itu ertinya akan berhadapan cabaran; mendapat cobaan atau dugaan dalam hidup.

Jika bermimpi melahirkan anak perempuan pula , tandanya akan mendapat kebaikan berupa kemuliaan dari Allah. Ada pula pendapat yang menyebut mimpi melahirkan bayi perempuan bererti akan dilimpahkan harta dan pekerjaan yang baik.

rahsia mimpi:

mimpi kucing beranak . tafsir mimpi beranak . mimpi bersalin . mimpi melahirkan anak . tafsir mimpi melahirkan anak . maksud mimpi beranak . tafsir mimpi kucing beranak .

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *