Tafsir Mimpi Ombak

Tafsiran Mimpi Ombak

Ombak dikatakan lambang kehebatan. Hebat tetapi pada masa yang sama mampu membawa kemusnahan besar, sebagaimana ombak besar yang melanda ketika bencana tsunami suata ketika dahulu.

Seseorang yang bermimpi melihat ombak gulung-gemulung, itu tandanya si pemimpi akan menghadapi kesulitan terutama dalam soal yang berkaitan dengan hati dan perasaan. Oleh itu bersedialah untuk menghadapi dugaan tersebut dengan tabah.

rahsia mimpi:

mimpi ombak besar . mimpi ombak besar menurut islam . mimpi ombak . tafsir mimpi ombak besar . mimpi melihat ombak besar menurut islam . maksud mimpi ombak besar . mimpi ombak besar dalam islam .

Comments

 1. baharuddin says

  salam
  saya bermimpi
  1. Berada disuatu tempat tinggi, berlaku satu angin ribut yg sangat kuat menyebabkan ada sesuatu tumbang.Saya sempat menyelamatkan diri dibawa meja. Kemudian saya nampak air ombak besar tapi tidak melimpah ditempat tinggi yg saya berada itu.
  2. Cermin mata yg saya pakai terjatuh , dan saya terpijak menyebabkan kaki saya berdarah dimerata2.
  3. saya ingin menaiki sebuah kenderaan kecil tapi sebaliknya saya diarahkan utk menaiki kenderaan lebih besar. Belum sempat saya naik saya tersedar tidor.

  Teriima kasih sekiranya tuan dapat mentafsir mimpi saya ini.

 2. Aien says

  Assalam,

  1. Baru-baru ini saya ada bermimpi naik bot sederhana besar di sungai/laut. Dalam perjalanan ke destinasi yang hendak di tuju saya berasa seronok tetapi tiba2 bot itu berpusing dan saya jatuh terhempas di dalam air.

  Mohon sekiranya dapat mentafsirkan maksud di sebalik mimpi saya ini.

 3. amsyar says

  salam.. hari tu saya bermimpi keluarga saya dilanda ombak yang besar dan tinggi. Ombak itu melebihi pokok kelapa. Ramai org tidak dapat menyelamatkan diri. Tetapi keluarga kami sempat menyelamatkan diri dengan menutup pintu rumah dengan cepat.

  Mohon dapat mentafsir mimpi saya ini. Terima kasih

 4. asmidar says

  salam..
  saya nak bertanya ttg mimpi saya…mimpi ni berlaku pada tahun 2011 yang lalu..
  mimpi 1, saya, suami,mak &ayah saya..duduk diatas perahu yang kecil…keadaan laut yang berombak..tiba2 dtang ombak yang besar seperti tsurnami…dtang dan mkejar perahu kami..tp dgn takdir allah..perahu kami dibawa ombak..masuk kedalam rumah yang besar..mungkin rumah tersebut terletak diatas air@ditepi laut..rumah tersebut tersangat besar dan kuat..walaupun dibadai ombak..kami selamat didlm rumah tersebut..
  mimpi2, suami saya membina rumah yang besar..tersangat besar mcm istana…bertingkat-tingkat..sampai kereta pun bleh simpan di kawasan dapur..terdapat air pancur didlm rumah tersebut…tapi..rumah tuu tak siap sepenuhnya seperti cat..dlm mimpi tuu..saya sibuk masak..untuk tetamu yang dtang ingin melihat rumah..ramai tetamu yang datang sampai beratur..untuk ambil makanan..tp suami saya xperduli..ttp dgn kerjanya..mbaiki kereta ditingkat bwah (suami saya sbnarnya seorang mekanik).
  mimpi3, saya bermimpi terjumpa duit kertas yang byak..disuatu kawasan mcm bukit yang berpasir..saya ambil duit tersebut susun masuk dlam lori..byak sgat..saya susun macam buku..ada duit rm10,rm5,rm1..berwarna-warni..

  mohon agar dapat memberi pandangan ttg mimpi ni..terima ksih..

 5. veezintha says

  salam sejahtera.
  saya bermimpi beada di tepi pantai dan ternampak sebuah ombah kecil..semakin saya lihat semakin hampir dengan saya,semakin tinggi..lagi lama saya berdiri disitu semakin tinggi ombah dengan saya,,hinggalah ombak itu sendiri menghimpap saya,,terus terjaga dari lena..ape kah maksud mimpi saya kerana dah hampir seminggu saya mimpikan yang sama

 6. Fasihah says

  Assalamualaikum

  Saya bermimpi ombak besar, saya sempat selamatkan diri.
  Tapi ombak itu beSar berbau darah dan nanah.
  Apa maksud mimpi saya itu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *