August 23, 2014

Tafsir Mimpi Ombak

Tafsiran Mimpi Ombak

Ombak dikatakan lambang kehebatan. Hebat tetapi pada masa yang sama mampu membawa kemusnahan besar, sebagaimana ombak besar yang melanda ketika bencana tsunami suata ketika dahulu.

Seseorang yang bermimpi melihat ombak gulung-gemulung, itu tandanya si pemimpi akan menghadapi kesulitan terutama dalam soal yang berkaitan dengan hati dan perasaan. Oleh itu bersedialah untuk menghadapi dugaan tersebut dengan tabah.

rahsia mimpi:

mimpi ombak besar . mimpi ombak besar menurut islam . mimpi ombak . tafsir mimpi ombak besar . mimpi ombak besar dalam islam . maksud mimpi ombak besar . arti mimpi ombak .

Comments

 1. baharuddin says:

  salam
  saya bermimpi
  1. Berada disuatu tempat tinggi, berlaku satu angin ribut yg sangat kuat menyebabkan ada sesuatu tumbang.Saya sempat menyelamatkan diri dibawa meja. Kemudian saya nampak air ombak besar tapi tidak melimpah ditempat tinggi yg saya berada itu.
  2. Cermin mata yg saya pakai terjatuh , dan saya terpijak menyebabkan kaki saya berdarah dimerata2.
  3. saya ingin menaiki sebuah kenderaan kecil tapi sebaliknya saya diarahkan utk menaiki kenderaan lebih besar. Belum sempat saya naik saya tersedar tidor.

  Teriima kasih sekiranya tuan dapat mentafsir mimpi saya ini.

 2. Aien says:

  Assalam,

  1. Baru-baru ini saya ada bermimpi naik bot sederhana besar di sungai/laut. Dalam perjalanan ke destinasi yang hendak di tuju saya berasa seronok tetapi tiba2 bot itu berpusing dan saya jatuh terhempas di dalam air.

  Mohon sekiranya dapat mentafsirkan maksud di sebalik mimpi saya ini.

 3. amsyar says:

  salam.. hari tu saya bermimpi keluarga saya dilanda ombak yang besar dan tinggi. Ombak itu melebihi pokok kelapa. Ramai org tidak dapat menyelamatkan diri. Tetapi keluarga kami sempat menyelamatkan diri dengan menutup pintu rumah dengan cepat.

  Mohon dapat mentafsir mimpi saya ini. Terima kasih

Speak Your Mind

*