Tafsir Mimpi Pisang

Mimpi Pisang

Jika seseorang itu bermimpi melihat pisang yang sudah masak, kemungkinan ia memberi alamat bahawa si pemimpi akan ‘murah rezeki’ dan terpelihara kesihatannya daripada penyakit-penyakit yang berat.

Seseorang yang mimpi melihat pisang yang belum masak atau mimpi pisang hijua pula dikatakan membawa erti kemungkinan beliau akan gagal dalam suatu ujian yang akan dihadapinya kelak bahkan dalam dunia percintaannya. Jika demikian halnya, dia perlu bangkit dari kegagalan dan perlu terus berusaha yang mana pada akhirnya pasti akan memperoleh kejayaan berkat ketabahan dan kegigihannya.

Mimpi membeli pisang pula tafsirannya dikatakan merupakan alamat akan mendapat kemajuan besar dalam usaha yang dilaksanakan.

Manakala sekiranya seseorang itu bermimpi makan pisang, dikatakan ia kemungkinan memberi petanda supaya si pemimpi lebih berwaspada dalam urusannya. Sebarang kesilapan kecil akan menjerumuskannya kepada kerugian besar, yang boleh menjejaskan kesihatannya dan membuatkan ramai kawan yang hilang kepercayaan terhadap dirinya.

rahsia mimpi:

mimpi pisang . mimpi makan pisang . arti mimpi pisang . mimpi buah pisang . tafsir mimpi pisang . mimpi beli pisang . mimpi membeli pisang .

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *