September 17, 2014

Tafsir Mimpi Telur

Tafsiran Mimpi Telur

Jika seseorang bermimpi yang mana di dalam mimpi itu dia sedang makan telur, itu kemungkinan memberi suatu alamat yang sangat baik iaitu di akan mendapat rezeki.

Sekiranya orang yang bermimpi makan telur itu mempunyai isteri yang sedang hamil, kemungkinan anak yang si isteri dikandung itu ialah anak lelaki.

Namun, sekiranya si pemimpi itu bermimpi hanya melihat sahaja telur dalam mimpinya, itu kemungkinan tandanya dia akan mendapat suatu kesusahan yang besar tidak lama lagi.

rahsia mimpi:

mimpi telur ayam . mimpi telur . Tafsir mimpi telur . tafsir mimpi telur ayam . mimpi melihat telur . arti mimpi telur . maksud mimpi telur ayam .
p5rn7vb

Comments

 1. selamat sore..
  saya pernah mimpi melihat burung yang besar terbang kearah saya dan saya ambil burung itu terus ada telurnya 2 biji. tpi telurnya saya pecahin.
  pertanda apa ya.??????

 2. Istri saya bermimpi membeli telur…. artinya apa y?

  • Telur di dalam mimpi, menurut pentakwil mimpi, diumpamakan atau simbolik kepada wanita atau kanak-kanak.

   Tidak pula ditemui maksud khusus yang boleh dikaitkan berkenaan mimpi ‘beli’ telur. Sekadar perkongsian, menurut buku tafsir mimpi karangan Ibnu Sirin, telah dipetik bahawa menurt Ja’afar al-Sadiq, mimpi telur boleh jadi membawa makna tersirat berkaitan anak, keluarga, wang, kedudukan, mencari keperluan ataupun petanda tercapainya cita-cita atau berjaya dalam usaha yang dilaksanakan.

 3. sazanol kasumawati says:

  Saya mimpi nampak org nak makan 6 biji telur masak kicap campur sayur bendi lalu saya teringin untuk makan telur masak kicap tp campur kacang pjg. Apa maksudnya. Tk ats bantuan tuan

 4. Saya bermimpi mengambil beberapa biji telur ayam.apabila di pecahkan,telurnya ada kelopak kulit telur persis kelopak bunga. Dan isi telurnya cantik. Masak sepertimana saya suka makan.tidak terlalu keras. Semua telur di buka sama.di dlm mimpi itu sy tidak memakannya.tk

Speak Your Mind

*