April 20, 2015

Tafsir Mimpi Tertawa

Tafsir Mimpi Ketawa

Seseorang yang bermimpi yang mana di dalam mimpi tersebut dia sedang tertawa atau ketawa ekoran mendengar atau melihat suatu perkara yang menghiburkan, ia dikatakan membawa erti sebaliknya iaitu si pemimpi kemungkinan akan mengalami suatu peristiwa kesedihan atau mendapat sakit kelak.

rahsia mimpi:

tafsir mimpi ketawa . mimpi orang ketawa . tafsir mimpi melihat orang ketawa . mimpi melihat orang ketawa . makna mimpi ketawa . mimpi bayi ketawa . arti mimpi orang ketawa .
m4s0n501

Comments

 1. Sy mimpi melihat buaya berenang tp buaya it mlutx bsr
  Sprti ingn memkn dri sy mhon ungkap apa arti mimpi sy

  • Ini tafsiran yang tok temui mengenai mimpi buaya. Maksud mimpi tersebut kalau pun bertepatan, kemungkinan hanya kebetulan.

   Dalam banyak buku dan kitab tafsiran mimpi disarankan seeloknya mimpi kalau bermaksud buruk atau kurang baik, jangan diceritakan kepada sesiapa. Eloknya disimpan dalam hati dan berusaha serta berdoa agar segala kesulitan atau kesukaran yang bakal ditempuh tak akan menjadi kenyataan.

   Untuk mimpi yang membawa alamat baik pula, contohnya seperti tanda akan mendapat untung… ianya tentu sekali tak akan menjadi kenyataan kalau tak diiringi dengan usaha. Bak kata pepatah, “rezeki tak datang bergolek”.

 2. saya mimpi bersetubuh dengan istri sendiri, Apa artinya?

 3. SUAMI BERMIMPI ISTERI MATI LEMAS DLM BANJR BESAR

 4. sye mimpi org yg sye minat senyum kpade sye..ape mksudnye?
  stu lgi..sye mimpi org yg sye minat ketawakan sye

Speak Your Mind

*