Tafsir Mimpi Tertawa

Tafsir Mimpi Ketawa

Seseorang yang bermimpi yang mana di dalam mimpi tersebut dia sedang tertawa atau ketawa ekoran mendengar atau melihat suatu perkara yang menghiburkan, ia dikatakan membawa erti sebaliknya iaitu si pemimpi kemungkinan akan mengalami suatu peristiwa kesedihan atau mendapat sakit kelak.

rahsia mimpi:

tafsir mimpi ketawa . mimpi orang ketawa . tafsir mimpi melihat orang ketawa . mimpi melihat orang ketawa . mimpi bayi ketawa . makna mimpi ketawa . arti mimpi orang ketawa .

Comments

  • tok wan says

   Ini tafsiran yang tok temui mengenai mimpi buaya. Maksud mimpi tersebut kalau pun bertepatan, kemungkinan hanya kebetulan.

   Dalam banyak buku dan kitab tafsiran mimpi disarankan seeloknya mimpi kalau bermaksud buruk atau kurang baik, jangan diceritakan kepada sesiapa. Eloknya disimpan dalam hati dan berusaha serta berdoa agar segala kesulitan atau kesukaran yang bakal ditempuh tak akan menjadi kenyataan.

   Untuk mimpi yang membawa alamat baik pula, contohnya seperti tanda akan mendapat untung… ianya tentu sekali tak akan menjadi kenyataan kalau tak diiringi dengan usaha. Bak kata pepatah, “rezeki tak datang bergolek”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *